Friday, December 02, 2011

Suka Sama kamoo ^-^




Assalamualaikum..
Hehe tahu kan sapa mereka ni??
Bukan pakwe eina k..
Cukup lah ada sorg..

Eina hanya suka dgn mereka..
Lakonan mereka..
mmg terbaiiiikkk lah..
Tambah2 Randy Pangalila
( gmbr nya yg 1st k )
best sgt lakonan die dgn muka yg macho..hehe
best harap dapat jumpa kamoo Randy..

x lupa jga utk vito ( aditya kot nama betul die )
Suka tgk muka dia bila senyum..
sweeetttt!!!
nak jumpa kamoo berdua lah.. hehe

Thursday, December 01, 2011

Debaran Berakhir

Assalamualaikum..
Salam sahabat semua..


Hari baru, Bulan baru, Bulan Akhir..
Untuk tahun 2011..
Eina memulakan hari ini dgn menjalani praktikal..

Walaupun sebelum bermula..
Agak gementar, debar sentiasa ada..
Tapi alhamdulillah eina dapat menjalaninya dgn baik..

Permulaan yang agak ganjil..
Tak seberapa utk berkata2 dlm pergaulan..
Tapi lama2 semuanya menjadi baik..

Semoga eina akan terus menjalani praktikal dgn baik..
Setelah 3 tahun menimba ilmu..
Sekarang masanya utk mempraktikkan..
Amin


Sunday, November 27, 2011

Kenapa berubah??

Salam Maal Hijrah..
nape awk?? nape??


ni yg mampu sy ckp utk awk..awk berubah sgt..
lebih2 lagi bila sy jauh dr awk..apa sy buat ada je x kena pada awk..
sy nk on9 sekejap pon awk da mara..knp awk jd mcmni??

sy tahu awk sush nak percaya sy.. tp sy da xtipu awk pon..
awk jgn lah mcmni.. risau hati sy awk..
sy xnk awk berubah..
T.T ..*-*..



Tahun Baru bermula ^-^

Assalamualaikum..
Salam Maal Hijrah..


Ni lah yg eina maksudkan pada tajuk entri kali ni..
Bukan 1st Januari setiap tahun je yg kita kena sambut..
Tapi 1 Muharram lebih bermakna lg disambut..
Bagi umat2 Islam di seluruh dunia..

Bukan matlamat pada 1st Januari yg patut kita buat..
Tapi azam pada 1 Muharram lebih bermanfaat..
Allah lebih memberkati niat kita..

Sucikan Niat, Bersihkan Matlamat dan Tetapkan Azam..
Lakukannya hanya kepada Allah S.W.T dan Rasul-Nya
Salam MAAL HIJRAH..
1433 HIJRAH !!

Tuesday, November 22, 2011

Semuanya Bercerita (",)

salam kalian yg ada blog..
ok eina easa cukup ni entri terakhir..
nanti ada yg tak puas hati plak..
hehehe

dari b4 perlawanan hingga tamat..
semuanya sibuk bercerita pasal ni.. 
sama ade di blog mahupun laman muka buku(facebook)..
apalagi kalau bukan pasal bola..
pasukan Malaysia yg telah kalahkan Indonesia..
dalam sea games malam tadi..


pasti lah semua bercerita.. 
kemenangan yg dikekal kan oleh pasukan Harimau Malaya..
lebih2 lagi berlawan dgn pasukan Garuda..
yg sememangnya tak pernah putus asa utk tundukkan Malaysia..
tambahan pula penyokong yg berlebihan..

so eina pon nk cerita sedikit..
Malaysia mampu utk mengalahkan lawannya..
tak kira lawan dgn pasukan mana pun..
Malaysia memang Terbaek!!!
( ckp seperti boboiboy hehe )

ok lah sampai sini saja..
ape2 pun Malaysia tetap boleh..
dalam ape jua pertandingan..
Chaiyok Negaraku!
wassalam


Kembara Bersama....?

Salam sahabat hehe
jgn mara kalau nampak entri eina je k..
mcm eina katakan..
byk yg ingin diceritakan..

so pada hari rabu lepas..
eina pergi kembara dgn Tintin..
siapa 2??


pernah tgk cerita ni tak??
sapa yg x pernah dan tak tgk..
sudi2 diri anda utk abiskan wang sikit..
utk pergi menonton wyg yer..
(tonton di wyg yg berdekatan k)

best sgt cerita ni..
sinopsis eina bg sikit informasi..
kalau nk tahu lebih lanjut tonton sndr la..

cerita tentang model kapal Unicorn yg dibeli oleh Tintin..
kapal yg menjadi rebutan kpd Encik Sakharine..
kapal yg mempunyai sejarah tersendiri..
utk menyetahui serta menolong kapten Haddock..
utk menyelamatkan kapal tersebut..
pengembaraan yg menakjubkan sehingga rahsia kapal Unicorn terbongkar..

so sudi2 kan menonton cerita ni..
wlupun kita support filem Malaysia..
filem Enggeris juga perlu tahu utk pengetahuan..
bubye blogger ^-^


1st ThinG :)

Salam sahabat blog :)
ok the 1st thing eina nk update..
about my dear..
picture on the right side of blog..
( sorry kalo slh bi eina hehe)


Hampir sebulan eina berpisah dgn die..
does not mean clash but apart..
mana taknya selama knl asik bersama je..
selalu jer jumpa..
lebih2 lagi time si dia praktikal..
lagi selalu lah jumpa..

Tapi bila eina dah pulang semula kat Seremban..
so berjauhan lah kami..
jumpa pun tak tahu bila kan..
maklum lah eina dah nk mula praktikal pula..
si dia pula masih busy sejak bekerja..
makin sukar lah pertemuan kami..

Eina tak kisah semua 2..
yg penting antara kami saling jujur dan setia..
kepercayaan mesti ada dlm diri masing2..
so my only dear..
jaga diri baik2, kerja jgn kuat2..
jaga kesihatan dan syg awk selamanya..
^-^ 

banyak sangat.. *-*

Assalamualaikum..
salam sahabat semua..


jumpa lagi di blog bucuk eina ni..
lama nye tinggal kn keypad..
jari2 ni xde mood nk tulis utk blog ni..

so skrg eina kembali dgn byk cerita..
ada suka dan ada juga dukanya..
so tunggu kan cerita2 dr eina..
happy always!!


Tuesday, November 15, 2011

nada Cinta ^-^

Assalamualaikum..
Salam 1 Malaysia!!

eina xnk cite byk..
terus pada tajuk..
nada cinta..


cerita indon yg tgh hangat kt tv now..
tp disebabkan eina xtgk dari mula..
mahu tahu ape yg terjadi mulanya..
eina pon ngadap laptop je..
hanya utk tgk cerita 2 hgga episod yg da eina tgk..

bagi eina mmg best lah cerita ni..
jln ceritanya byk membawa kan suspen utk kita..
eina ingin tahu je ape yg terjadi kalau cerita dah abis..

so saksi kan lah yer..
bubye semua..
wassalam!!

Sunday, November 13, 2011

Siap semuanya!!!

Assalamualaikum..
salam 1 Malaysia..

tepat 6.40 petang..
eina siap mengedit serta mewujudkan page baru..
iaitu page BFF eina..


pasti sume ad bff kan..
yg mahu ketahui siapa bff eina..
blh lah melawat blog serta page my bff..
bubye!!

credit: thanks to my dear friends.. kalian mmg kawan yg terbaik..


Kenapa Dgn Ayah Si Dia??

Assalamualaikum..
salam 1 Malaysia..

hari ni 13 Nov..
knp dgn ayh si dia??
hehe jgn wt suspen eina oii

13 Nov adlh ulangtahun kelahiran ayah si dia
bakal father in law eina ( hehe )
iaitu Encik Ab. Malik..
SelaMat Hari Lahir Pakcik Malik..
semoga panjang umor dan dimurahkan rezeki..
semoga hidup sentiasa diberkati Allah S.W.T

eina xdapat lah nk raikan bersama
sebab family my dear di KL
rumah abang dia raikan di sana..
hanya kek yg dpt eina tgk
( kira ok lah 2 walau pun xdpt mkn kn..hehe )

nak tgk birthday cake for ariff's father
yg di buat oleh along n kak ipar nya..
cantik n pasti msti sedap..

  
cantik x??
sweet sgt kn..
hasil tgn ank n menantu pasti nya ayah si dia suka sgt..
ok 2 saja bubye all..
salam


Saturday, November 12, 2011

Kelebihan BB padaku ^-^

Assalamualaikum..
Salam sahabat semuanya..


ada tak antara u'all suma yg pakai Blackberry??
sure ada kan..
cume cepat or lambat jer kan..

begitu juga dgn eina..
eina bukan nk riak or berlagak..
juz nak kongsi ape kelebihannya..

bagi eina lah myb x byk kelebihan..
tp cukup buat eina puas aty..
di antaranya adalah :

  • xperlu nak byk buang kredit utk mcj.. kan blh pakai bbm ( blackberry messenger ).. 
  • nak buka internet bila2 masa blh dgn gunakan BIS.. 24h/1months
  • jimat wang tuk topup.. hanya RM20 sebulan.. ( tp eina xblh lg lah sbb si dia xguna bb :( )
so ni je yg eina blh ckp about BB..
xtahu lah pada pandangan korg..
ok bye u'all
wassalam



Thursday, November 10, 2011

Mega Giveaway by CikNad dan SyieraSalleh

Assalamualaikum..
salam 1 Malaysia..

hari ni nk buat entri yg telah ditag oleh kwn eina..
sape lg kalo bukan miss Lea..
sememang nya contest ni eina rase..
mmg xsesuai ngn eina..
tp ape slh nye eina mencuba kan..

so simple jer cara..
just letak banner contest n letak pic eina yg pling terbaik..
( kalo blh edit2 bg cantik lg )
lastly tag 2 more member for join the contest..
do i do it first ^-^

Banner Mega Giveaway by CikNad dan SyieraSalleh

dan ni lah gambar eina yg x seberapa ni..
maaf lah cik Nad n Syeira Salleh..
sememang nye eina bukan jenis suka bergaya..
just simple je..


so dgn hrpn semoga bertuah lah eina ni..
dgn terharu nya eina nak..
tag : adriana & anith

Makan Besar ^-^

Assalamualaikum..
salam sahabat..

entri utk mlm ni sebelum eina nak tidur..
eina sekeluarga n keluarga mak cik eina..
kami makan2 di kedai char kuew teow..
kedai yg paling sedap..

area nya dah tentu kt Taman Sri Pulai..
area rumah eina lah di Seremban..
mmg terbaek dari ladang lah..
sampai kn pak cik eina mkn 2 kali..

so nie lah gmbr2 yg eina sempat amek..
kerenah2 keluarga kami..








maaf lah gmbr kurg jelas..
maklum lah waktu mlm kn..
eina pon sengaje xnk pki flash..
lg xcntik..
ok lah mau tido gd9 semua..
wassalam!!

Wednesday, November 09, 2011

Malaysia VS Thailand

Assalamualaikum..
salam sahabat..

now i'm watching football..
Malaysia Vs Thailand..


yes Malaysia goal 1-0..
ni yg best ni..
serang lagi pasukan Malaysia biar byk gol..
Malaysia Boleh !!!!!! :)
Love Malaysia <3









ombak Rindu ^-^

Salam sahabat..
ombak rindu ku..


hehehe apa lagi kalo bukan citer ombak rindu..
di pawagam pada 1 disember nanti..
citer ni pasti best punya..

sebab yg buat nya adlh pengarah citer lagenda budak setan..
lagi pun eina baca semua novel tajuk ni..
semua nya menyentuh hati..
best sangat.. :)

so eina akan tunggu citer ni di tayangkan..
kalau boleh nak tengok bersama si dia yg tercinta..
mesti lagi best..
hehehehe
wassalam






Maharaja Lawak Mega ^-^

Assalamualaikum..
salam sahabat..

lama btul x update blog ni..
da besarang rasanya..
terus tuju pada tajuk..
memang tgh popular skrg ni...


ape lg kalau bukan Maharaja Lawak Mega..
hehehe
memang best giler lah kn..
eina mmg minat kumpulan 3G, BP dan Saehu

kalau korg xtahu lah eina kan..
hehehe
akan tahu sambungan citer eina..
utk lain story..
wassalam





Thursday, November 03, 2011

Andai lelaki Tahu haTi seoRang Wanita *-*

Assalamualaikum..
Salam sahabat..

hari ni eina tak dapat nak terus buat kerja rumah..
keadaan diri eina x menizinkan..
eina asik tido jer sepanjang hari ni..
hati ni rasa sayu..

bila kenangkan ape yg berlaku sepanjang kehidupan eina..
kehidupan dalam menjalinkan hubungan dgn lelaki..
andainya lelaki tahu isi hati wanita..
eina tak dapat luahkan..
hanya video ni yg dpt ungkap..
sebagaimana luahan hati eina..
wassalam



Wednesday, November 02, 2011

Tugas Bermula ^-^

Salam sahabat..
entri kedua tugas eina bermla bila dah blk ke rumah..


yelah cuti sebulan sebelum eina prktikal..
sebelum praktikal dah ada tugas..
mana taknya tugas kerja rumah lah..
hehehe

bukan jadi orang gaji..
sebabnya tolong mak eina..
mak kan penat kerja so kena lah tolong..

semalam eina blk, hari ni dah mula tugas..
sebabnya eina xsuka bersepah lah..
dengan kotornya lagi..

so hari ni eina memulakan tugas dgn baju..
buat apa dgn baju..
( hehehe )

eina basuh baju, lipat baju dan kemas baju dlm almari..
bak kata semua nya psl baju lah..
so esk adlh tugas lain yg menanti..
harap dpt siap dlm mggu ni..
bye-bye semua
wassalam

Tinggal Semuanya *-*

Assalamualaikum..
salam sahabat..

sedih rasa hati eina..
skrg eina dah berada kt rumah family di Seremban..
penamat untuk eina habis belajar dah nk sampai..
eina pon akan praktikal di sini..


so tinggal kan kampus..
tinggalkan family yg jaga eina sewaktu di study..
tinggalkan kenangan bersama mereka..
kenangan bersama si dia sewaktu dekat..

skrg kami telah berjauhan..
hanya kenangan yg tinggal bersama kami..
tapi eina xpernah lupakan semuanya..
kami berjauhan bukan bermakna kami berpisah..
kami masih berhubung..

semoga semuanya tidak akan berubah..
wassalam..

Sunday, October 30, 2011

Rumah memanggil..

Assalamaualaikum..
salam sahabat..

hai lama eina update blog bucuk eina ni..
maklum lah kan exam abis lagi..
ni pon tinggal lagi 1 paper..

nk tunggu 1 paper bukan main lama lagi..
exam belum abis..
kepala asik dah teringat rumah jer..



dah lama balik rasanya..
( padahal baru balik minggu lepas)
mana taknya..
hati ni xsabar2 nak habis belajar..

tapilepas ni pergi praktikal pula..
takut rasanya..
dengan keputusan sem5 xtahu apa jd..

nak pergi praktikal  lagi seram..
apa2 pon nak balik rumah untuk tidur sepuas2nya..
top up balik tidur yang xcukup.. hehe

so gudluck utk esok yer eina..
( wish jela utk diri sendiri hehe)
wassalam

Tuesday, October 25, 2011

birthday akak.. *-*

salam arini adalah birthday my akak, Lily..
( bukn akk betul pon, dan sebenarnya dia g adik)

beliau adalah rakan seperjuangan ku di kolej..
sama2 giler, sama2 bengong sume blh di katakan sama lah..
so ari ni adalah birthday beliau..

HAPPY BIRTHDAY AKAK A.K.A LILY..

semoga success dalam hidup..
dan happy2 kan lagi diri 2..
jgn asik tension je..
hehehehe

ari ni kami de paper..
eina jamin msti beliau akan keluar..
sama ada with her boyfie or kwn2 eina yg ada kt hostel 2..
almaklum lah eina duk luar kan..
jumpa pd hari kamez utk paper audit yer..
wassalam

2 paper more..

Salam sahabat..
utk entri seterusnya..
simple just eina nk cite..
bout my exam..

bg g sekolej dgn eina..
exam telah bermula dari minggu lepas,17 hari bulan
tamat pula pada minggu hadapan..

eina tinggal lagi 2 paper sebelum tamat utk semester yg ke5..
harap2 dpt jwb dgn baik dan keputusan yg keluar nanti juga akan baik..
eina nak teruskan pembelajaran tanpa merepeat paper or sem..

eina nak juga hampa kan famil espically mak eina..
beliau yg byk bantu eina utk masuk belajar ni..
sehingga lah ke praktikal nanti utk semester 6..
tq jga for my dad bbk kuar kan duit utk perbelanjaan selama eina belajar..

harap semua xmengewakan kan..
so read utk exam for thursday..
good luck to all my frens in DA5..
answer the best for audit paper..
( sori kalo my english not well)

wassalam

cincin dan jari..

nak hilang kan mood dari terus marah..
eina nak kongsi ape yang kawan eina kongsi dgn eina..


kenapa bila suatu pasangan telah di ijabkabul kan..
cincin di sarung kn di jari manis wanita tersebut..
ini yg kawan eina kongsi kan..

Satukan kedua tangan anda dan tekuk jari tengah ke bahagian dalam, kemudian 4 jari lainnya pertemukan hujungnya 

Permainan dimulai. 5 pasang jari tetapi hanya sepasang yang tidak boleh dipisahkan....

1.Cuba buka ibu jari anda,ibu jari boleh di buka kerana ibu jari mewakili orang tua.manusia mengalami sakit dan kematian,oleh kerana demikian orang tua kita juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti.

2.Tutup kembali ibu jari anda dan buka jari telunjuk anda,jari telunjuk mewakili saudara kita (abang,kakak,adik).mereka memiliki keluarga sendiri,dan mereka juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti.

3.Sekarang tutup jari telunjuk anda dan buka jari kelingking anda,jari kelingking mewakili anak-anak.cepat atau lambat anak-anak juga akan meninggalkan kita kerana mereka harus berkeluarga sendiri.

4.Selanjutnya,tutup jari kelingking anda,bukalah jari manis dimana anda menyarungkan cincin perkahwinan.anda akan heran kerana jari manis tersebut tidak boleh dibuka.kerana jari manis mewakili suami isteri,selama hidup anda dan pasangan anda akan terus melekat satu sama lain,sehidup semati.

Hipokrit!!!!!

Assalamualaikum..
pagi yg baik ni mood eina plak jadi xbaik..


sebabnya ada lagi orang yg hipokrit eina nampak...
dulu waktu kenal eina..
bukan main lagi dia punya xsukan menyampah dengan eina..
eina buat salah apa ntah dgn dia tahu lah kan..

salah ke aku kawan dgn adik ko..
buruk sgt ke perangai aku sampai ko x kasi langsung dia kawan dgn aku..
bila adik ko kawan dgn orang lain boleh plak ko masuk kepala dgn budak 2..
bukan main baik lagi lah ko..

ko jenis talam dua muka ke or bertalam2 muka ko..
aku dah lama perhati kan peerangai ko dan skrg aku xboleh tahan..
kalo ko dpn mata aku skrg mmg dpt nasihat pedas dariaku..
kalo ko fikir perangai aku ni buruk..
ko tengok dulu perangai ko sendiri lah..
perangai adik ko 2 pun bukan baik sgt..

even aku skrg dah berubah sikit2 tapi ko aku tgk x berubah2 pon..
perangai ko lagi 'sopan' aku tgk.
xpe lah selagi aku boleh sabar aku akan sabar..
aku dah malas nak cari gaduh dgn orang..
baik aku duduk diam2 laan kehidupan aku sendiri tanpa ko sekeluarga..
 terutama adik ko..

wassalam!!!

Saturday, October 22, 2011

Family Day!!!

Assalamualaikum..
salam sahabat..


now eina ade di hotel heritage di Ipoh..
hah ape lg kalau bkn tuju kpd tajuk di ats..
tempat kerja mak eina ad buat family day..
di Lost of Tambun..
kami semua baru menginap di hotel setelah penat bermandi manda..


best sgt tmpt 2..
alar lebih kurg mcm sunway lagoon je..
so sape yg xpg blh2 lah cube ajk family korg k..

mlm ni pula kami ad dinner di tmpt yg sama..
kira nya duk hotel ni utk tido jelh..
xkn nk tido tepi jln plak kn...
hehehehe

ok lah ad cite lg eina akn update..
utk2 gmbr2 eina akn upload di fb..
kalau xde pape halangan..
wassalam