Thursday, September 29, 2011

Jom Tambah Follower




Assalamualaikum..
hari ni entri adlh join segmen sis lulu..
so kalo mahu jom ke link atas ni ya..
mudah saja =)

Tuesday, September 27, 2011

Pelajar VS Pekerja


Assalamualaikum..
hari ni eina nk cite apa beza pelajar dan pekerja..
ni bg pndpt eina jelah..

VS


  • Tanggungan
Pelajar: nak kata kn mereka ni xde tangungan ape2 pn.. malah mereka yg ditanggung adalah..

Pekerja: bg yg single hanya tanggung diri sndiri dan jga adik bradik yg lain.. 2 hanya tuk meringankn beban ibu bapa.. tp kalo yg xde kira diri sndr jela kn.. bg yg da bkeluarga pula, tanggung mkn2, pakai ank2 n is3 bg suami.. is3 hny membeli kperluan yg perlu shj..

  • Perbelanjaan
Pelajar: duit semua bergantung pd pnjmn.. kalo da abis pon blh mntk ibu bapa then bli ape yg mereka nk.. 2 yg kdg2 smpai yuran pon tertunggak..

Pekerja: duit gaji yg dpt mcm2 nk byr.. byr bil2, yg ad kereta byr duit kereta kalo xnty kne tarik.. bil2 api, air.. ad lbih bg ibu bapa ckit, then smpn utk blnja smpi gaji bln sterusnya.. bg yg bkeluarga lg byk nk byr.. xkira lg dgn ank2 mntk bli itu, ini..

  • Mood
Pelajar: mood mereka ape lg enjoy jela bak kata Nora Danish dlm cite Puteri.. kalo mne yg mmg pkrn nya bku 24 jam.. bljr2 jela selg x ttp mata ni.. mood mereka bila tension pon disbbkn nk exam.. so sbuk lah utk pkr bce mne, nk hfl formula lg n sbgainya.. bila abis exam enjoy la blk

Pekerja: boleh dikatakn mereka sntiase xmenentu mood nya.. kalo tension2 la sgt fkr hutang2 byk nk dibyr.. nk bli itu,ini.. almaklum lah keinginan kn.. blum lg abis gaji bln ni da kira gaji bln dpn sbbkn da tolak itu, ini.. bape la gaji yg tggl.. tp slalu nya mereka la yg slalu tension..

so ni lah antara pelajar dan pekerja..
xblh ckp tlis byk2 nty ad plak yg xtrase..
wssalam

Monday, September 26, 2011

Top Up.. *-*

Assalamualaikum..
hai blogger sume..
entri eina kali ni psl top up..


eina sbnrnya bkn nk cite bout cukai yg hndk di kenakn dlu..
just psl top up yg slalu kita bli bg pgguna telefon bimbit..
skrg mkin rmai pgguna telefon bmbit..
dari bdk kcik smpi dtuk2, nnek2..

so laburkn bpe duit korg sume tuk bli top up 2??
lbih2 lg kpd psgn2 yg bercouple..
msti lg byk kn duit kamoo sume kuar..
mane taknya nk mcj 24 jam..
blum cite kalo bgayut lg kn..

eina xnafikn sbb eina jga mcm 2..
tp eina pndai bajet..
1 week just RM10 utk eina bli top up..
mean 1 month RM40..
kalo 1 year, kamoo kira lah sndr.. hehehe~

mmg lah 2 utk kmudhn kita..
tp ad jga gna bka internet download mcm2..
so dr bli byk2 top up..
baik bajet kn utk blnja sharian kita..

bkn saje utk kamoo sume..
nasihat utk diri eina sndr jga..
wassalam 

Tip Lupakan Masalah Lalu..

Assalamualaikum..
skali salam diberi utk entri sterusnya..
entri ke brape eina pun xingt..

entri ni pula untuk tip lupakn mslh lalu..
dlm hdup kita suma psti ad kjdian baik or buruk akn blaku..
ad sstgh org akn memikirkn pkara yg baik shj..
kdg kala ad jga yg sush utk mlupakn ape yg blaku..
lbih2 lg ksushn dan ksgsaraan yg blaku dlm hdup mereka..

jika kita terima dgaan yg pling hbat di dunia tnp kita cbe utk elak..
kita sbnrnya tlh bjaya buat hdup kita lbih mudah..
saat tu jga org2 di skeliling kita mahu jd sperti kita..

org yg bkarisma tggi blh mnyalurkn spiritual n fizikal yg mbuat kita nmpk mnarik..
disini ad 5 tips yg eina tahu n sntiasa amalkn jika blaku ssuatu..

  • Sentiasa berfikiran positif thadap pgalaman yg trjd, anggap itu semua 1 kelemahan dari kita..
  • Cuba mencari teman baru.. kawan lama tidak di abaikan, tp masa yg sama mcari kwn baru utk mengisi kekosongan dlm hidup kita..
  • Cipta suasana baru.. pg bcuti or bhijrah bg tenangkn diri n mlupakn pkara lama..
  • Melihat kesusahan org lain.. ad yg lbih sush dr kita dlm mnjlni hdup mereka dan sntiasa lh pndg nsib mereka dgn sbaiknya..
  • Kuatkn Semangat dan mempunyai kesungguhan utk melupaknnya itu merubah hdup kita..
ni sj tips yg blh eina kongsi..
wassalam

Sunday, September 25, 2011

Mata ^-^

Assalamualaikum..
entri kali ni psl mata..


semua manusia di dunia ni di cipta kn mata oleh 'ALLAH' untuk melihat..
tapi kdg kala kita gunakannya utk melihat pkara2 yg x elok..
kebanyaknnya digunakan utk melihat pkara2 jahat..

contohnnya melihat benda2 yg lucah..
sperti lelaki pula melihat wanita2 yg tidak menutup aurat..
bagai nk terkluar lah mata dorg ni bile tgk..

ape yg ditgkkn nya??
cantik dan seronok sgt ke melihatnya...
tp kdg2 xblh nk slh kn lelaki jga..
slhnya dtg dr perempuan jga yg xmnutup aurat..
pkai pkaian yg seksi...
nk suh spe tgk..

bia lah perhiasan diri kita ni dilihat oleh org yg hanya layak utk mlihatnya..
sperti keluarga dan suami..
bersyukur lah kita dpt mlihat di alam yg smntara ni..
sdgkn di luar sne ad jga yg tidak smpurna fizikalnya sperti kita..

eina bkn nk tnjk bgus..
hnya sbgai peringatan..
diri eina jga prnh mlakukn ksilapn..
yg baik semuanya dtg dr 'ALLAH'
wassalam..

Janji Tak Ditepati..

Assalamualaikum..
 smakin byk lah pkare eina nk update..
tjuk entri kali ni jnji x dtepati..

eina paling xsuke org da bjnji dgn eina tp xtepati..
kalo rse jnji 2 xblh nk tunaikn xpyh lah bjnji..
da xtunai jnji nk kutuk2 org plak 2..
1 dosa da sdia ad tmbh lg dosa sbb kutuk org..
npe ad lg manusia cmni kt dunia ni..

mood: bengang, sakit hati dan marah *-*


Gangguan!! *-*

Assalamualaikum..
mlm yg hangat ni yg sdap tuk sume org tido..
tp bg yg laky2 duk kt kdai mamak jwpnnye..
sbb tgk bola pny psl..

tp eina plak xblh tido wlupun mata da ngntuk..
cousin n mkcik sekelip mata je mata dorg da trttup..
dan sdap di buai mmpi..
eina msih jga xblh tido..


semua gara2 jamuan raya yg diadakan kt taman perumahan dpn kg eina..
tahu lah raya da nk abis..
kononnya nk smbt dgn meriah lah 2..
siap ada karoake bagai..
tp jgn lah smpi ganggu org lain..

da tgh mlm ni pkcik2, mkcik2,tuan2,puan2 sume..
da mkn 2 blk tido jelh..
xpyh lah nk lpz gram tnjk bkt pndai nyanyi sgt..
ai sbr jelh..
wassalam..


Saturday, September 24, 2011

6 Kunci Temui Diri Sejati

Assalamualaikum.. kamu semua kenal sedalam mane diri kamu??ape g kamu nkdlm hidup.. Kehidupan skrg semakin bgerak pntsshgga kn kita tlupa akan diri sndr g blh mnyebabkan kita hilang kawalan diri kdg2 membuatkan kta tertekan..Jadi sblum kita teus tertekan dan hilang kawalan.temui kn lah semuladiri kita..
eina akn bg 6 kkuatan yg dpt mengembali semula diri sndr dan menemukan sebuah kedamaian:

  • Lalui Kehidupan Hari Ini
hiduplah utk arini dan apa g tlh blaku biakn blalu.. kita x blh mengembalikan semula masa g lalu.. utk itu jgn menoleh ke blkg or memikirkn apa g tjdi pd masa hdpn.. fikiran kita akn slalu beranggapan g blh mcetuskn rasa takut dan mbuat kita berusaha mnyelamatkan dri.. akinkn dri utk stiap g akn dtg akn mjdi yg tbaek krn hna kita  yg tahu ape g tbaek tuk diri kita..

  • Bersatu Dengan Alam
ddk di pdg yg luas or di bwh sbuah pohon.. rskn putaran bumi, dinginnya udara g menerpa wjh kita or kehangatan sinaran matahari.. tsnym lah pd langit yg luas, ucpkn salam pd semua bntg g di jumpai.. mendekatkan diri dgn alam blh mberikn ksedaran kpd kita tntg kebesaran-Nya..

  • Olahraga
jadikn olahraga sbgai satu rutin harian akn mberikn ruang kpd fkrn kita utk brtenang.. mbantu mlncrkn peredaran drh, mbrshkn racun dr tubuh dan mberi kita tenaga dan faedah yg lain.. sebaiknya pilihlah aktiviti yg mberi ksenangan dan mrapatkan perpaduan.. 

  • Spiritual
kenali dan sedari kita adlh peribadi yg pntg dan unik.. lakukn meditasi or ddk tenang dlm suasana yg sunyi.. baca buku2 keagamaan or panduan keperibadian yg positif utk mbuatkn kita jd lbih kuat.. jgn lupa bsyukur ats ksihatan yg kita miliki, rumah, org2 yg mcintai dan kita cntai, teman2 yg mengelilingi kita srta kbahagiaan dan kgembiraan yg dtg dlm hdup kita..

  • Memaafkan
maafkn seluruh dri kita ats sgla kkurangn dan ketdksmprnaan.. maafkn dri sndr utk sume kslhn yg prnh kita buat di masa lalu, maafkn ketakutn masa kecil kita, maafkn emosi dan kmrhn masa rmja kita.. maafkn kslhn org tua kita, saudara mara srta org2 di masa lalu.. lpskn semua dgn pnuh keikhlasan.. mmaafkn mbawa kdamaian dlm jiwa..

  • Menggembirakan diri
cuba utk mmnjakn dan menenangkn dri dgn mbaca buku yg menenangkn.. ssekali  slh kita mengeluarkn duit utk mbeli apa yg kita inginkn or mblanjakn duit utk mrasai apa yg slama ini kita idamkn.. lakukn ksenangn utk dri sndr..


so temui diri kamu g sbnrnya..

sunyi !!

Assalamualaikum..
sunyi nye aku pd arini..


nak tahu knp??
si dia xbsame ku..
dia kerja arini yg mbuat kan dia xblh nk msj dgn aku stiap masa..
bkn sprti bese smasa si dia bkerja..

mane taknya dia wat part kn..
eina nk ikt dia xbg..
kata na tkut eina pnt tggu..

pnt lg tggu awk kt rumah wahai cik abg..
xpe lah kne sggup lah tggu kn..
nty da kawen kne jga mnggu dia mcm ni..
nk2 dpt kalo si dia busy lg lah kn..

sume nya adlh dgaan, so kne trima dgn tabah..
katanya sg kn..
kpd my dear, aty2 wt kje 2 k..
jge dri awk elok2, sy tggu awk..

Friday, September 23, 2011

Menyusahkan ..,

Assalamualaikum..
segment ke2 adlh menyusahkan..

knp ada lg zaman skrg manusia yg ske sushkan org lain..
ske bgantung nsib pd org lain..
nk kte kn xde pkrjaan..
skrg byk krja yg blh buat..
hny diri yg mnentukn sndr nk buat atau x..

kalo yg jenis pmls 2 mmg xthu nk ckp ape lg lah kn..
jgn pk org akan menyara hdup kita smpi bile2 k..
kita kne jga pk mse dpn kita kelak..

bg lelaki yg xbkerja tp ade awek..
kalo nk kekal lame smpai ke jinjang pelamin msti lah ad duit tuk meminang, hntrn dan sbgainya..
xkn nk bg ank org mkn psir or si awek 2 plak yg tanggung awk wahai kaum lelaki..

bg kaum perempuan plak..
tahu lah kita ni selg x kawen selg 2 lah family yg akan tanggung kita..
tp xfkr ke nk tlg blk family kita..
bls jasa ibu bapa yg da jge kita slme ni..
lain lah kalo dpt kawen dgn laky kaya..
xpyh kje pun xpe kn wet nk bg mak ayh pun suami yg bg..


so jalan mane yg akan kita pilih??
sejauh mane kita nk bgantung nasib pd org sje..
xtrpkr ke yg org 2 juga ad tanggungan nya sndr..
fikir2 kn lah bg anda yg sedemikian..
wassalam

Kantoi !!

Assalamualaikum.. hai da lme ase nye eina xupdate blog bcuk ni.. bese lah busy ngn midterm yg arni bru abes.. dgn mslh lg yg dtg btimpa2.. bese lh hdup ni mane yg xde mslh kn.. so eina akn cite ckit2 about yg blaku slme eina xupdate my bcuk ni..

1stly tuju trus kpd tjuk.. ape yg kntoi nye 2??
bese lah manusia xpnh lari dr mslh n ske wt pgai..
bgitu jga dgn someone ni.. da bpnya tp mhu msj dgn org lain tnpa pngetahuan beliau yg dia ad..
einaa glar kn si A n si B k..
jd kn cite kuasa 'ALLAH' nk tnjk kn pd B yg si A menipu nye kn..

A bkn msj dlm fon tp dlm fb.. maka B pn bka lh fb buah aty dia ni tnpa ckp dlu ngn A..
maka tbukti lah ape yg A da buatkn..
nk wt cmne bnda da jd xblh la nk klentong2 lg..
ape lg jd huru hara lah hbngn mereka sbbnya A tkut B tgglkn..



jd knp dlm hbngn msti ad rasia??
lbih2 lg yg nk sehdup semati bsma..
jd xprlu la nk ad 2 sume..
ape yg dipsn n dperkatakn..
hrp dpt dfhmi n diikuti kalo xnk ad mslh blaku..

kalo pkr dlm hbngn skadar tuk ske2 lbih baik single..
jd xprlu nk skitkn aty org yg sygkn kita kn..
psnn ni jga tuk dri eina sndr..
jgn nyesal kalo ssuatu da trjd sbb 2 sume da tlmbt..
wsalam tuk watikah ni..

Monday, September 19, 2011

Hari tidur Sedunia ^-^

Assalamualaikum..
salam 1 Malaysia..
hari ni eina nk ckp psl tido..



nape eina ckp hari tidur sedunia..
sbb eina xpnh mengantuk yg teramat sgt..
tapi hari ni eina asik tido je..

pntg ade je wktu rest skit msti eina akn terlelap..
mase klas lg lah..
dpt klas yg lecturer kje nye bckp je..
mmg kelip2 lah mata eina ni pndg lecturer..

xthu lah knp ari ni boleh ngntuk giler2..
tido pkul 12, hjg mggu x wt pape pon..
duk umh je tp mata ni berat sgt2..

kdg2 mara jga ngn mta ni..
time nk bljr lah dia nk ngntuk..
so mlm ni eina kne lh tido awl..
coz esk klas lg awl pkl 8 tu..

xsggup da nk jd cm ari ni..
tension jd nya bila asik tido je..
nasib nk update si bcuk ni mata da segar..
that's all for 2day..
wassalam!!

p/s: tidur biar bpada2.. jgn xckup tido or tlebih tido *-*

Sunday, September 18, 2011

Menuggu Si Dia *-*

Assalamualaikum..
blogger suma sht??
eina alhamdulillah sht stkt ni..

entri eina tggu si dia..
tggu tuk ape nk kuar jln2 ke??
nk dtg meminang ke??


hehehe~
bkn lh dear..
eina tggu dia dtg umah parents eina..
tuk amek eina blk ke Melaka..

esk kn da ada klas blk kn..
so kena lah blk kn..
dsbbkn si dia yg anta..
so dia lah juga yg kena amek eina..

sori dear kalo nyusahkan..
awk yg nk anta kn hehe~
cpt2 skit smpai yer..
sy da lapar ni..

p/s: yg suke like lh entri nya (",)

Saturday, September 17, 2011

Geram Sebentar..

Assalamualaikum..
Hai blogger!!

terus kpd tjuk entri..
tahu ke nape eina geram??
msti fkr ada spe2 wat eina geram kan.. 


xde lah sbnarnya td tgh duk edit2 blog..
tbe2 nk buka page xblh..
ape benda virus dtg ntah..
eina pun mula lah badmood kan..


sampai kan suh my dear tgk kan..
dia lg lah xtahu 1 ape..
bila ckp blog bcuk eina ni xblh buka..
dia suh endah kan aje..

siap ckp mane lg pntg dia ke blog bcuk eina ni..
sabar je lah kan..
mmag lah dia lg pntg..
tp kalo dia dah busy ke ape..
blog bcuk ni juga lah yg jd peneman eina..

so sume hilang bila eina tnya pd kwn yg pakar psl blog ni..
yelah eina ni masih bengong2 lg dlm penulisan blog..
tq 4 my fren miss Lea ..
cayunk ko lebih lah hehehe~..

sekian saje tuk eina..
ada lg eina akan update k..
salam 1 Malaysia!!

Thursday, September 15, 2011

AdaMaya !!

Assalamualaikum ..
Salam aidilfitri ..
Pg kpd blog eina yg bcuk ni..

pg2 da mbebel eina ni kn..
hehehe~
so arini nk bebel psl pe ek??
adamaya?? ape 2 yer..
da tntu2 lh nme org kn..

ni psl cite AdaMaya lah..
yg kembali bersiaran stiap hari kamez pkl 10 pg..


eina suka sgt cite ni..
cite ni romantik sgt2..
wlupun pgai mcm kebudak- budakan si maya 2..
tp best sgt sweet je..

hehehehe~
da mula lh nk berangan eina ni kn..
ish3 eina2 capai cita2 dulu yer
bru fkr bnda lain.. 

fkr masa dpn dr skrg pun xslh..
hrp trcapai ape yg diimpikann..
salam !! bubye

p/s: merancang lh segala nya, tp 'Tuhan' yg mnentukn.. hanya berdoa dan bertawakal kpdNya..

Wednesday, September 14, 2011

Beruntung ke Saya??

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
wah ngalahkan nk bg ceramah plak kn.. hehehe~
Arini eina nk cite psl diri eina.. sstgh org ckp eina ni beruntung.. Ape yg untung sgt 2?? mereka slalu ckp untung lah " eina cntik, eina pndai, sume laky suke kt eina, sume org nk kwn dgn eina".. 2 lah antara pckpn mereka kpd eina..


knp mereka ckp mcm 2 kt eina yer?? eina xmntk pun jd cntik, pndai mcm mereka kata kt eina 2.. ALLAH yg bg sume ni kt eina tp eina still lg ade kekurangannya.. x sumenya sempurna dlm hdup eina.. setiap org ada kekurangan dan kelebihan nya.. cuma kita perlu pandai hargai sume yg diberi olehNya.. eina pun msih nk jdi yg tbaik dlm hdup wlupun da bersyukur dgn apa yg da ada ni.. x slh tuk kite mcuba selg hyt dikandung bdn dan still berada di dunia yg smntara ni kn.. so pd mereka yg ckp mcm 2 kt eina.. xksah lah kpd kwn2, junior2 eina yg berada kt mne pun.. eina xmntk tuk jd sume mcm ni.. bg eina, eina da bersyukur dgn sume ni..

Tak smestinya eina cntik dan pndai sume org suke nk bkwn dgn eina.. kdg2 org mcm eina ni lah yg ramai org dendam.. eina pun sntiasa berhati2 dlm berkwn.. xnk wat kwn tersinggung ape2 pun pkara dgn eina.. dendam bila da ada dlm hati sush nk dipdmkan.. 


p/s: semua manusia pasti beruntung hidup di dunia ini *-*


Tuesday, September 13, 2011

tido yg xingt ^-^

Assalamualaikum..
hai blog yg bcuk.. smakin hari smakin rajin plak..
rajin ape agk nya yer??
hehehe~ rajin update blog lah ape lg..
bljr x pon.. ape nk jd eina ni..

hehe xde la smpi lupe bljr.. 
time eina stdy wktu mlm jer..
wktu mlm je yg dpt stdy dgn aman dan tenang..

so berbalik kpd tjuk en3..
arini eina bgun seawl 5 pg sbb hntr mkcik eina pg kje..
bmkne tido pon xckup lh kn..
klas jer da pkul 8 kn.. blk2 pula kne hntr cousin g skola..
ps2 kena lah grak pg kolej tkut terlewat mcm smlm.. hehehe~

so arini eina hny ada 1 klas iaitu klas tax..
kebetulan pula lecturer eina pula ad meeting..
almaklum lah dekan kn msti laah sntasa bz..
so klas hny smpai kul 9..
1 jam jelh klasnya ( menghabis kn mnyk moto je hee )

da abis klas blk umh lah ape lg..
lpas je srpn mata pon kuyu lah ( xckup tido kte kn )
mcj ngn my dear pon lmbt2 asik terlelap punya psl..
so mntk izin lh utk tido sbntar..

yg dhsyatnya eina tido x ingt dunia..
bila da tjga, tgk jam pas2 lelap blk..
mcm 2 jelh kje eina kalo tjga..
shgga lh pkul 4..
bygkn bpe jam eina tido dr pkul 11..


ai xsnonoh eina ni kn..
perempuan ape lh tido smpai mcm 2..
kalo mak2 yg ade ank laky thu..
mmg lari dr jd bkal mnantu lah jwb nya..
hehehe sbr jelh..

da tido lme2 jwb nya mlm ni lwat lh tido..
xpe la blh la eina stdy lbih ckit..
final lg sblan lbih je..

p/s: x elok tido lama2 krn bdn boleh lmah, otak pun xcergas bila tido hgga slps asar..

Monday, September 12, 2011

car town??

Assalamualaikum..
ni xde pon cite sgt.. ni kes my dear lah ni.. invite eina tuk men game dlm laman muke buku.. hehehe fhm2 lah kn.. tp mjd mslh nya.. nk men cmne?? eina xreti sgt lah.. wahai my dear silalah ajr sy men yer.. awk fhm2 jelh kalau sy da dpt game cmne kn.. msti ngadap jer tp xde lah smpai lupa nk wt yg lain.. best sgt lah kot men gme 2.. eina pon bru level 2.. nk cri ilmu dlu dr ariff ku tsyg hehehe~



p/s: jgn jd taksub dgn game kalau xblh kawalnya..

..... yg berkenaan

Assalamualaikum.. hai blogger !!
arini eina nk cite psl adalah someone ni yg mgajar dlm subjek yg eina amek tuk sem 5 ni.. korg fhm2 lah siapa kpd kwn2 ku yer.. xblh sebut nama nty ada yg jd kontroversi plak kn.. bukan ape lah kn, eina bkn nk kutuk lah kn.. just nk share je pndpt eina dgn kwn2 yg sama dgn eina.. kalau x same 2 abaikan jelh en3 ni yer.. cara beliau mgjr mbuatkan kami satu kelas cpt bosan dan amek x endah ape yg diajrnya..mane taknya, kdg2 beliau sibuk tgh mgjr tbe2 beliau brckp mbelok ke perkara lain.. perkara yg tak ada kne mgena dgn ape yg diajar pula 2.. lg 1 yg kdg2 kteorg xsuka, beliau 2 gtl ckit.. thu lah xkawen lg tp jgn lah dgn student sndr pun nk mgtl.. ckp pun ske belit2.. nk beri mrkh pun kedekut.. xkn nk kuar dgn beliau baru dpt kot.. sbr jelh dgaan dlm bljar.. kalau dlm kelas mmg mcm kelas xde ckgu lah.. beliau pun kdg2 je tgur, so budak2 pun x amek pduli lah dan keadaan yg buat hal sndr.. xksah lah ape pun jd, aslkan aq lpas subjek 2.. nk pg praktikal da sng da.. 


p/s: ape pun hny skadar luahan bkn nye umpatan.. kpd yg bkenaan hrp dimaafkn..

Sunday, September 11, 2011

Impian Kami!! *-*

hahai all blogger..
kedua punya entri psl impian kami.. setelah kami berbincang semasa open house umah jiran, tercetus lah impian kami yg begitu besar.. dgn harapan dpt mcapai nya dgn baik.. ai kami ni org pg open house mkn2, yg kami ni asik berborak.. mane tak nya perut dah penuh punya psl kan.. so mulut lah pula nk bising.. tp hanya kami saja yg tahu setakat ni.. xblh nk gthu spe2 dlu takut perkara 2 xjdi pula kn.. yelah kita hanya merancang 'Tuhan' yg menentukan.. tp harap2 ape yg kami rancang tu mnjadi lah kn, sape yg xnk impian mereka jd kenyataan kn.. kalo kamu sume pun msti lah mcm eina juga kn.. so antara impian2 kami adalah:
  • kami mahu beli kenderaan ape..
  • si dia mahu mbuka perniagaan sndri..
  • umur dan tarikh utk kami bertunang dan berkahwin..
  • bpe dan ape kh hantaran nya..
dlm 4 perkara ini byk percakapan nya.. hanya kami yg thu setakat ni.. all blogger menanti saja lah impian kami ni jd knyataan or x kn.. 


p/s: ape yg diimpikan x selalu mnjd.. apa yg ada perlu dihargai..